Lista podręczników do klasy 1 Technikum w
Lubniu |
PRZEDMIOTY
OGÓLNOKSZTAŁCĄCE |
Tytuł |
Autor |
Wydawnictwo |
Język polski |
Sztuka
wyrazu 1. cz.1. ; Sztuka wyrazu 1. cz 2. |
K.
Budna |
GWO |
Język angielski |
Focus
2 |
Sue
Kay |
Pearson
Education |
Język niemiecki |
#Trends
1 |
A.
Życka |
Nowa
Era |
Filozofia |
Spotkania
z filozofią |
M.
Bokiniec |
Nowa
Era |
Historia |
Poznać
przeszłość 1 |
E.
Pawlak |
Nowa
Era |
Historia i
teraźniejszość |
Historia
i teraźniejszość 1 |
I.
Modzelewska-Rysak |
WSiP |
Biznes i zarządanie |
Krok
w biznes i zarządzanie |
T.
Rachwał |
Nowa
Era |
Geografia |
Oblicza
geografii 1. zakres podstawowy |
R.
Malarz |
Nowa
Era |
Geografia - zakres rozszerzony |
Oblicza
geografii 1. zakres rozszerzony |
R.
Malarz |
Nowa
Era |
Biologia |
Biologia
1. Podręcznik dla LO i T. zakres podstawowy |
B.
Jakubik |
Operon |
Biologia -
zakres rozszerzony |
Biologia
1. Podręcznik dla LO i T. zakres rozszerzony |
B.
Jakubik |
Operon |
Fizyka |
Odkryć
fizykę 1 |
M.
Braun |
Nowa
Era |
Chemia |
Chemia
1 |
R.
Janiuk |
WSiP |
Matematyka - zakres rozszerzony |
Matematyka
1 – poziom rozszerzony |
M.
Kurczab |
Pazdro |
Informatyka |
Informatyka
1 - poziom podstawowy |
W.
Hermanowski |
Operon |
Edukacja dla bezpieczeństwa |
Edukacja
dla bezpieczeństwa |
B.
Boniek |
Operon |
Religia |
Religia.
U źródeł wolności 1 |
ks.
A. Kielian |
św.
Stanisława BM |
|
KSZTAŁCENIE ZAWODOWE - TECHNIK HOTELARSTWA |
Podstawy hotelarstwa |
|
|
|
Organizacja
pracy służby pięter |
|
|
|
Usługi
dodatkowe w obiekcie hotelarskim |
|
|
|
Usługi
żywieniowe w hotelarstwie |
|
|
|
Język angielski
w hotelarstwie |
|
|
|
Pracownia usług
w obiekcie hotelarskim |
|
|
|
Pracownia
obsługi konsumenta |
|
|
|
KSZTAŁCENIE ZAWODOWE - TECHNIK HOTELARSTWA |
Bezpieczeństwo i higiena pracy |
BHP |
W.
Bukała |
WSiP |
Podstawy hotelarstwa |
Hotelarstwo
cz.1 Organizacja pracy t.1 |
B.
Sawicka |
AB
Format |
Organizacja pracy służby pięter |
Obsługa
kelnerska |
D.
Ławniczak |
WSiP,
Rea |
Usługi dodatkowe w obiekcie hotelarskim |
|
|
|
Pracownia służby pięter |
|
|
|
Pracownia obsługi konsumenta |
|
|
|
KSZTAŁCENIE ZAWODOWE - TECHNIK LOGISTYK |
Bezpieczeństwo i higiena pracy |
BHP |
W.
Bukała |
WSiP |
Podstawy logistyki |
Podtsawy
logistyki |
J.
Śliżewska |
WSiP |
Organizacja pracy magazynów |
Obsługa magazynów cz
1 |
A. Rożej |
WSiP |
Procesy magazynowe |
Obsługa magazynów,
zbiór zadań przygotowywujacych do części
praktycznej egzaminu zawodowego |
B. Targowska |
Wyd. TD |
Pracownia magazynowa |
|
|
|
|
|
|
|
KSZTAŁCENIE ZAWODOWE -TECHNIK STYLISTA |
Bezpieczeństwo i higiena pracy |
BHP |
W.Bukała |
WSiP |
Materiałoznawstwo odzieżowe |
Materiałoznawstwo
odzeżowe |
I.
Indryga-Pajor |
SOP
Toruń |
Podstawy projektowania wyrobów odzieżowych |
Podstawy
projektowania odzieży |
E.Fałkowska-Rękawek |
WSiP |
Technologia wyrobów odzieżowych |
Techniki
szycia odzieży |
E,
Stark |
SOP
Toruń |
Konstrukcja i modelowanie wyrobów odzieżowych |
Modelowanie
form odzieży damskiej |
E.Stark |
SOP
Toruń |
Wykonywanie wyrobów odzieżowych |
- |
|
|
KSZTAŁCENIE ZAWODOWE - TECHNIK ŻYWIENIA I USŁUG
GASTRONOMICZNYCH |
Bezpieczeństwo i higiena pracy |
BHP |
W.
Bukała |
WSiP |
Wyposażenie techniczne zakładów gastronomicznych |
Wyposażenie
i zasady bezpieczeństwa w gastronomii |
A.
Kasperek |
WSiP |
Podstawy gastronomii |
Technologia
gastoromiczna z towaroznawstwem |
M.
Konarzewska |
WSiP |
Technologia gastronomiczna |
Technologia
gastoromiczna z towaroznawstwem. |
M.
Konarzewska |
WSiP |
Pracownia technologii gastronomicznej |
Procesy
technologiczne w gastronomii |
I.
Namysław |
WSiP |
|
|
|
|