Lista podręczników do klasy 1 Technikum w Lubniu
PRZEDMIOTY OGÓLNOKSZTAŁCĄCE Tytuł Autor Wydawnictwo
Język polski Sztuka wyrazu 1. cz.1. ; Sztuka wyrazu 1. cz 2. K. Budna GWO
Język angielski Focus 2 Sue Kay Pearson Education
Język niemiecki #Trends 1 A. Życka Nowa Era
Filozofia Spotkania z filozofią M. Bokiniec Nowa Era
Historia Poznać przeszłość 1 E. Pawlak Nowa Era
Historia i teraźniejszość Historia i teraźniejszość 1 I. Modzelewska-Rysak WSiP
Biznes i zarządanie Krok w biznes i zarządzanie T. Rachwał Nowa Era
Geografia Oblicza geografii 1. zakres podstawowy R. Malarz Nowa Era
Geografia - zakres rozszerzony Oblicza geografii 1. zakres rozszerzony R. Malarz Nowa Era
Biologia Biologia 1. Podręcznik dla LO i T. zakres podstawowy B. Jakubik Operon
Biologia - zakres rozszerzony Biologia 1. Podręcznik dla LO i T. zakres rozszerzony B. Jakubik Operon
Fizyka Odkryć fizykę 1 M. Braun Nowa Era
Chemia Chemia 1  R. Janiuk WSiP
Matematyka - zakres rozszerzony Matematyka 1  – poziom rozszerzony  M. Kurczab Pazdro
Informatyka Informatyka 1 - poziom podstawowy W. Hermanowski Operon
Edukacja dla bezpieczeństwa Edukacja dla bezpieczeństwa B. Boniek Operon
Religia Religia. U źródeł wolności 1 ks. A. Kielian św. Stanisława BM
  KSZTAŁCENIE ZAWODOWE - TECHNIK HOTELARSTWA
Podstawy hotelarstwa       
Organizacja pracy służby pięter      
Usługi dodatkowe w obiekcie hotelarskim      
Usługi żywieniowe w hotelarstwie      
Język angielski w hotelarstwie      
Pracownia usług w obiekcie hotelarskim      
Pracownia obsługi konsumenta      
KSZTAŁCENIE ZAWODOWE - TECHNIK HOTELARSTWA
Bezpieczeństwo i higiena pracy BHP W. Bukała  WSiP
Podstawy hotelarstwa  Hotelarstwo cz.1 Organizacja pracy t.1  B. Sawicka AB Format
Organizacja pracy służby pięter Obsługa kelnerska D. Ławniczak WSiP, Rea
Usługi dodatkowe w obiekcie hotelarskim      
Pracownia służby pięter      
Pracownia obsługi konsumenta      
KSZTAŁCENIE ZAWODOWE - TECHNIK LOGISTYK
Bezpieczeństwo i higiena pracy BHP W. Bukała WSiP
Podstawy logistyki  Podtsawy logistyki J. Śliżewska WSiP
Organizacja pracy magazynów Obsługa magazynów cz 1  A. Rożej WSiP
Procesy magazynowe Obsługa magazynów, zbiór zadań przygotowywujacych do części praktycznej egzaminu zawodowego B. Targowska  Wyd. TD
Pracownia magazynowa      
KSZTAŁCENIE ZAWODOWE -TECHNIK STYLISTA
Bezpieczeństwo i higiena pracy BHP W.Bukała WSiP
Materiałoznawstwo odzieżowe Materiałoznawstwo odzeżowe I. Indryga-Pajor SOP Toruń
Podstawy projektowania wyrobów odzieżowych Podstawy projektowania odzieży E.Fałkowska-Rękawek WSiP
Technologia wyrobów odzieżowych Techniki szycia odzieży E, Stark SOP Toruń
Konstrukcja i modelowanie wyrobów odzieżowych Modelowanie form odzieży damskiej E.Stark SOP Toruń 
Wykonywanie wyrobów odzieżowych  -    
KSZTAŁCENIE ZAWODOWE - TECHNIK ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH
Bezpieczeństwo i higiena pracy BHP W. Bukała  WSiP
Wyposażenie techniczne zakładów gastronomicznych Wyposażenie i zasady bezpieczeństwa w gastronomii  A. Kasperek WSiP
Podstawy gastronomii Technologia gastoromiczna z towaroznawstwem M. Konarzewska WSiP
Technologia gastronomiczna Technologia gastoromiczna z towaroznawstwem. M. Konarzewska WSiP
Pracownia technologii gastronomicznej Procesy technologiczne w gastronomii I. Namysław WSiP