Lista podręczników do klasy 2 Technikum w
Lubniu |
PRZEDMIOTY OGÓLNOKSZTAŁCĄCE |
Tytuł |
Autor |
Wydawnictwo |
Język polski |
Sztuka wyrazu 1.
cz.1. ; Sztuka wyrazu 1. cz 2. |
K. Budna |
GWO |
Język
angielski |
Focus 2 |
Sue Kay |
Pearson Education |
Język
niemiecki |
#Trends 1 |
A. Życka |
Nowa Era |
Historia |
Poznać przeszłość 1 |
E. Pawlak |
Nowa Era |
Historia i
teraźniejszość |
Historia i
teraźniejszość 1 |
I. Modzelewska-Rysak |
WSiP |
Geografia |
Oblicza
geografii 1. zakres podstawowy |
R.
Malarz |
Nowa
Era |
Geografia - zakres rozszerzony |
Oblicza
geografii 1. zakres rozszerzony |
R.
Malarz |
Nowa
Era |
Biologia |
Biologia
1. Podręcznik dla LO i T. zakres podstawowy |
B.
Jakubik |
Operon |
Biologia - zakres rozszerzony |
Biologia
1. Podręcznik dla LO i T. zakres rozszerzony |
B.
Jakubik |
Operon |
Fizyka |
Odkryć fizykę 1 |
M. Braun |
Nowa Era |
Chemia |
Chemia 1 |
R. Janiuk |
WSiP |
Matematyka -
zakres rozszerzony |
Matematyka 1 – poziom rozszerzony |
M. Kurczab |
Pazdro |
Informatyka |
Informatyka 1 -
poziom podstawowy |
W. Hermanowski |
Operon |
Religia |
Religia. U źródeł
wiary |
ks. A. Kielian |
św. Stanisława BM |
|
KSZTAŁCENIE
ZAWODOWE - TECHNIK HOTELARSTWA |
Podstawy hotelarstwa |
Hotelarstwo cz.1
Organizacja pracy t.1 |
B. Sawicka |
AB Format |
Organizacja
pracy służby pięter |
Hotelarstwo cz.1
Organizacja pracy t.1 |
B. Sawicka |
AB Format |
Usługi
dodatkowe w obiekcie hotelarskim |
Hotelarstwo cz.1
Organizacja pracy t.1 |
B. Sawicka |
AB Format |
Usługi
żywieniowe w hotelarstwie |
Hotelarstwo cz.1
Organizacja pracy t.1 |
B. Sawicka |
AB Format |
Język
angielski w hotelarstwie |
Highly
Recommended |
T.
Stott, R.Revel |
WSiP |
Pracownia
usług w obiekcie hotelarskim |
|
|
|
Pracownia
obsługi konsumenta |
|
|
|
KSZTAŁCENIE ZAWODOWE - TECHNIK HOTELARSTWA |
Bezpieczeństwo i higiena pracy |
BHP |
W. Bukała |
WSiP |
Podstawy
hotelarstwa |
Hotelarstwo cz.1
Organizacja pracy t.1 |
B. Sawicka |
AB Format |
Organizacja
pracy służby pięter |
Organizacja pracy 1 |
B. Sawicka |
Format - AB |
Usługi
dodatkowe w obiekcie hotelarskim |
Podstawy hotelarstwa
i usługi dodatkowe |
W. Drogoń |
WSiP |
Pracownia
służby pięter |
Hotelarstwo cz.1
Organizacja pracy t.1 |
B. Sawicka |
AB Format |
Pracownia
obsługi konsumenta |
Obsługa kelnerska |
D. Ławniczak |
WSiP, Rea |
KSZTAŁCENIE ZAWODOWE - TECHNIK LOGISTYK |
Podstawy
logistyki |
Materiały własne |
|
|
Organizacja
pracy magazynów |
Gospodarka zapasami i
magazynem. Zarządzanie magazynem. |
K. Grzybowska |
Difin |
Obsługa
klientów i kontrahentów |
Obsługa magazynów cz
1 |
A. Rożej |
WSiP |
Procesy
magazynowe |
Obsługa magazynów,
zbiór zadań przygotowywujacych do części
praktycznej egzaminu zawodowego |
B. Targowska |
Wyd. TD |
Pracownia
magazynowa |
Obsługa magazynów,
SPL.01 cz 2 |
A. Kij |
WSiP |
Język
angielski zawodowy |
|
|
|
KSZTAŁCENIE ZAWODOWE -TECHNIK STYLISTA |
Materiałoznawstwo odzieżowe |
Materiałoznawstwo
odzeżowe |
I.
Indryga-Pajor |
SOP
Toruń |
Podstawy projektowania wyrobów odzieżowych |
Materiałoznawstwo
odzeżowe |
E.Fałkowska-Rękawek |
WSiP |
Technologia wyrobów odzieżowych |
Techniki
szycia odzieży |
E,
Stark |
SOP
Toruń |
Konstrukcja i modelowanie wyrobów odzieżowych |
Modelowanie
form odzieży damskiej |
E.Stark |
SOP
Toruń |
Wykonywanie wyrobów odzieżowych |
- |
|
|
KSZTAŁCENIE ZAWODOWE - TECHNIK ŻYWIENIA I USŁUG
GASTRONOMICZNYCH |
Wyposażenie techniczne
zakładów gastronomicznych |
Wyposazenie i zasady bezpieczeństwa w gastronomii |
Kasperek, Kondratowicz |
WSiP |
Technologia
gastronomiczna |
Technologia gastronomiczna z
towaroznawstwem |
H. Konarzewska |
WSiP |
Zasady
żywienia człowieka |
Zasady żywienia |
B. Przygoda |
WSiP |
Język
angielski w gastronomii |
Jezyk angielski zawodowy w gastronomii |
R. Sarna, K.Sarna |
WSiP |
Pracownia
technologii gastronomicznej |
Procesy
technologiczne w gastronomii |
I. Namysław |
WSiP |
|
|
|
|
|
|
|
|