Lista podręczników do klasy 2 Technikum w Lubniu
PRZEDMIOTY OGÓLNOKSZTAŁCĄCE Tytuł Autor Wydawnictwo
Język polski Sztuka wyrazu 1. cz.1. ; Sztuka wyrazu 1. cz 2. K. Budna GWO
Język angielski Focus 2 Sue Kay Pearson Education
Język niemiecki #Trends 1 A. Życka Nowa Era
Historia Poznać przeszłość 1 E. Pawlak Nowa Era
Historia i teraźniejszość Historia i teraźniejszość 1 I. Modzelewska-Rysak WSiP
Geografia Oblicza geografii 1. zakres podstawowy R. Malarz Nowa Era
Geografia - zakres rozszerzony Oblicza geografii 1. zakres rozszerzony R. Malarz Nowa Era
Biologia Biologia 1. Podręcznik dla LO i T. zakres podstawowy B. Jakubik Operon
Biologia - zakres rozszerzony Biologia 1. Podręcznik dla LO i T. zakres rozszerzony B. Jakubik Operon
Fizyka Odkryć fizykę 1 M. Braun Nowa Era
Chemia Chemia 1  R. Janiuk WSiP
Matematyka - zakres rozszerzony Matematyka 1  – poziom rozszerzony  M. Kurczab Pazdro
Informatyka Informatyka 1 - poziom podstawowy W. Hermanowski Operon
Religia Religia. U źródeł wiary ks. A. Kielian św. Stanisława BM
  KSZTAŁCENIE ZAWODOWE - TECHNIK HOTELARSTWA
Podstawy hotelarstwa  Hotelarstwo cz.1 Organizacja pracy t.1  B. Sawicka AB Format
Organizacja pracy służby pięter Hotelarstwo cz.1 Organizacja pracy t.1  B. Sawicka AB Format
Usługi dodatkowe w obiekcie hotelarskim Hotelarstwo cz.1 Organizacja pracy t.1  B. Sawicka AB Format
Usługi żywieniowe w hotelarstwie Hotelarstwo cz.1 Organizacja pracy t.1  B. Sawicka AB Format
Język angielski w hotelarstwie Highly Recommended T. Stott, R.Revel WSiP
Pracownia usług w obiekcie hotelarskim      
Pracownia obsługi konsumenta      
KSZTAŁCENIE ZAWODOWE - TECHNIK HOTELARSTWA
Bezpieczeństwo i higiena pracy BHP W. Bukała  WSiP
Podstawy hotelarstwa  Hotelarstwo cz.1 Organizacja pracy t.1  B. Sawicka AB Format
Organizacja pracy służby pięter Organizacja pracy 1 B. Sawicka Format - AB
Usługi dodatkowe w obiekcie hotelarskim Podstawy hotelarstwa i usługi dodatkowe W. Drogoń WSiP
Pracownia służby pięter Hotelarstwo cz.1 Organizacja pracy t.1  B. Sawicka AB Format
Pracownia obsługi konsumenta Obsługa kelnerska D. Ławniczak WSiP, Rea
KSZTAŁCENIE ZAWODOWE - TECHNIK LOGISTYK
Podstawy logistyki  Materiały własne    
Organizacja pracy magazynów Gospodarka zapasami i magazynem. Zarządzanie magazynem. K. Grzybowska Difin
Obsługa klientów i kontrahentów Obsługa magazynów cz 1  A. Rożej WSiP
Procesy magazynowe Obsługa magazynów, zbiór zadań przygotowywujacych do części praktycznej egzaminu zawodowego B. Targowska  Wyd. TD
Pracownia magazynowa Obsługa magazynów, SPL.01 cz 2  A. Kij WSiP
Język angielski zawodowy      
KSZTAŁCENIE ZAWODOWE -TECHNIK STYLISTA
Materiałoznawstwo odzieżowe Materiałoznawstwo odzeżowe I. Indryga-Pajor SOP Toruń
Podstawy projektowania wyrobów odzieżowych Materiałoznawstwo odzeżowe E.Fałkowska-Rękawek WSiP
Technologia wyrobów odzieżowych Techniki szycia odzieży E, Stark SOP Toruń
Konstrukcja i modelowanie wyrobów odzieżowych Modelowanie form odzieży damskiej E.Stark SOP Toruń 
Wykonywanie wyrobów odzieżowych  -    
KSZTAŁCENIE ZAWODOWE - TECHNIK ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH
Wyposażenie techniczne zakładów gastronomicznych Wyposazenie i zasady bezpieczeństwa w gastronomii  Kasperek, Kondratowicz WSiP
Technologia gastronomiczna Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem H. Konarzewska WSiP
Zasady żywienia człowieka Zasady żywienia B. Przygoda  WSiP
Język angielski w gastronomii Jezyk angielski  zawodowy w gastronomii R. Sarna, K.Sarna WSiP
Pracownia technologii gastronomicznej Procesy technologiczne w gastronomii  I. Namysław WSiP