Lista podręczników do klasy 1 Technikum w Lubniu
PRZEDMIOTY OGÓLNOKSZTAŁCĄCE Tytuł Autor Wydawnictwo
Język polski Sztuka wyrazu 1. cz.1. ; Sztuka wyrazu 1. cz 2. K. Budna GWO
Język angielski Focus 2 Sue Kay Pearson Education
Język niemiecki #Trends 1 A. Życka Nowa Era
Filozofia Spotkania z filozofią M. Bokiniec Nowa Era
Historia Poznać przeszłość 1 E. Pawlak Nowa Era
Historia i teraźniejszość Historia i teraźniejszość 1 I. Modzelewska-Rysak WSiP
Biznes i zarządanie Krok w biznes i zarządzanie T. Rachwał Nowa Era
Geografia Oblicza geografii 1. zakres podstawowy R. Malarz Nowa Era
Geografia - zakres rozszerzony Oblicza geografii 1. zakres rozszerzony R. Malarz Nowa Era
Biologia Biologia 1. Podręcznik dla LO i T. zakres podstawowy B. Jakubik Operon
Biologia - zakres rozszerzony Biologia 1. Podręcznik dla LO i T. zakres rozszerzony B. Jakubik Operon
Fizyka Odkryć fizykę 1 M. Braun Nowa Era
Chemia Chemia 1  R. Janiuk WSiP
Matematyka - zakres rozszerzony Matematyka 1  – poziom rozszerzony  M. Kurczab Pazdro
Informatyka Informatyka 1 - poziom podstawowy W. Hermanowski Operon
Edukacja dla bezpieczeństwa Edukacja dla bezpieczeństwa B. Boniek Operon
Religia Religia. U źródeł wolności 1 ks. A. Kielian św. Stanisława BM
  KSZTAŁCENIE ZAWODOWE - TECHNIK HOTELARSTWA
Podstawy hotelarstwa       
Organizacja pracy służby pięter      
Usługi dodatkowe w obiekcie hotelarskim      
Usługi żywieniowe w hotelarstwie      
Język angielski w hotelarstwie      
Pracownia usług w obiekcie hotelarskim      
Pracownia obsługi konsumenta      
KSZTAŁCENIE ZAWODOWE - TECHNIK HOTELARSTWA
Bezpieczeństwo i higiena pracy BHP W. Bukała  WSiP
Podstawy hotelarstwa  Hotelarstwo cz.1 Organizacja pracy t.1  B. Sawicka AB Format
Organizacja pracy służby pięter Hotelarstwo cz.1 Organizacja pracy t.1  B. Sawicka AB Format
Usługi dodatkowe w obiekcie hotelarskim Hotelarstwo cz.1 Organizacja pracy t.1  B. Sawicka AB Format
Pracownia służby pięter Hotelarstwo cz.1 Organizacja pracy t.1  B. Sawicka AB Format
Pracownia obsługi konsumenta Obsługa kelnerska D. Ławniczak WSiP, Rea        
KSZTAŁCENIE ZAWODOWE - TECHNIK LOGISTYK
Bezpieczeństwo i higiena pracy BHP W. Bukała WSiP
Podstawy logistyki  Podtsawy logistyki J. Śliżewska WSiP
Organizacja pracy magazynów Obsługa magazynów cz 1  A. Rożej WSiP
Procesy magazynowe Obsługa magazynów cz 1  A. Rożej WSiP
Pracownia magazynowa Obsługa magazynów cz 1  A. Rożej WSiP
KSZTAŁCENIE ZAWODOWE -TECHNIK STYLISTA
Bezpieczeństwo i higiena pracy BHP W.Bukała WSiP
Materiałoznawstwo odzieżowe Materiałoznawstwo odzeżowe I. Indryga-Pajor SOP Toruń
Podstawy projektowania wyrobów odzieżowych Materiałoznawstwo odzeżowe E.Fałkowska-Rękawek WSiP
Technologia wyrobów odzieżowych Techniki szycia odzieży E, Stark SOP Toruń
Konstrukcja i modelowanie wyrobów odzieżowych Modelowanie form odzieży damskiej E.Stark SOP Toruń 
Wykonywanie wyrobów odzieżowych  -    
KSZTAŁCENIE ZAWODOWE - TECHNIK ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH
Bezpieczeństwo i higiena pracy BHP W. Bukała  WSiP
Wyposażenie techniczne zakładów gastronomicznych Wyposażenie i zasady bezpieczeństwa w gastronomii  A. Kasperek WSiP
Podstawy gastronomii Technologia gastoromiczna z towaroznawstwem M. Konarzewska WSiP
Technologia gastronomiczna Technologia gastoromiczna z towaroznawstwem. M. Konarzewska WSiP
Pracownia technologii gastronomicznej Procesy technologiczne w gastronomii I. Namysław WSiP